Koronaviruksen landing, siivous ja desinfiointi

Koronaviruksen, siivous ja desinfiointi

Opas kodin kunnolliseen puhdistamiseen ja desinfiointiin
* Tehokas SARS-COV2 vastaan EN 1447g mukaan (1min)
Covid19
Coronavirus

Mikä on COVID-19?

Maailman terveysjärjestön (WHO) määritelmän mukaan koronavirukset (CoV) ovat laaja virusperhe, jotka voivat aiheuttaa sairauksia niin eläimissä kuin ihmisissäkin. 

Ihmisissä koronavirukset aiheuttavat hengityselinten tulehduksia, joiden oireet ovat pääosin lieviä. Ne voivat kuitenkin aiheuttaa myös vakavampia sairauksia, kuten Lähi-idän hengityselinsyndrooma MERS, joka rekisteröitiin ensimmäisen kerran vuonna 2012, ja vakava akuutti hengityselinsyndrooma SARS, joka rekisteröitiin vuonna 2002.

SARS-CoV-2 on koronaviruksen uusi alalaji, jonka aiheuttamat ensimmäiset sairastapaukset todettiin viime vuoden joulukuussa Wuhanin kaupungissa (Hubein maakunnassa Kiinassa), ja se on sieltä levinnyt muihin maihin, muun muassa Espanjaan. COVID-19 on tämän viruksen aiheuttaman taudin nimi.

Miten COVID-19 tarttuu?

Kun tartunnan saanut henkilö puhuu, yskii ja hengittää, hän levittää ympärilleen nenästä ja suusta peräisin olevia mikropisaroita, jotka päätyvät ympärillä olevien esineiden ja pintojen päälle. Jos toinen henkilö, jolla tartuntaa ei ole, koskee näihin pintoihin ja sen jälkeen omaan suuhunsa, nenäänsä tai silmiinsä, hän voi saada tartunnan ja sairastua COVID-19-tautiiin. Tartunnan voi saada myös hengittämällä sisään sairastuneen henkilön puhumalla, yskimällä tai hengittämällä tuottamia, ilmassa leijailevia mikropisaroita.

Miten voin estää viruksen leviämisen?

Me kaikki voimme tehdä ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä vähentääksemme COVID-19:n tarttumisen mahdollisuutta.
 • Pestä kädet usein ja huolellisesti vedellä ja saippualla, ja jos niitä ei ole, käsidesillä.
 • Välttää silmien, nenän ja suun koskettelua.
 • Peittää suu kertakäyttönenäliinalla tai kyynärtaipeen hihalla silloin kun yskimme ja aivastamme, ei koskaan käsillä.
 • Puhdistaa ja desinfioida yhteiskäytössä olevat tilat ja pinnat, joihin kosketaan usein.
 • Pysy kotona, käy ulkona vain, kun se on välttämätöntä, ja pidä ihmiskontaktien määrä vähäisenä
 • Pidä kahden metrin turvaetäisyys muihin ihmisiin
 • Noudattaa aina paikallisten viranomaisten ohjeita.
stop_covid_2

Ovatko Sanytol-tuotteet tehokkaita COVID-19:n torjunnassa?

Vaikka tätä uutta virusta (SARS-CoV-2) ei ole saatavissa tehokkaiden tutkimusten tekemistä varten, erilaisia Sanytol-tuotteita (kuten Sanytol Monikäyttöinen Puhdistus- ja Desinfiointiaine, Sanytol Lattia ja Pinnat, Sanytol käsidesigeeli ja Sanytol Desinfiointiaine Vaatteille) on voitu testata saman virusperheen toista alalajia, ihmisen koronavirus 229E:ta vastaan, ja ne ovat olleet tehokkaita sen eliminoimisessa. 

Tiedeyhteisö olettaa, että saman virusperheen viruksilla, tässä tapauksessa koronaviruksilla, on niin samankaltainen rakenne, ettei niiden herkkyydessä reagoida desinfiointiaineisiin pitäisi olla eroja. Näin ollen voimme olettaa, että yllä mainitut SANYTOL- tuotteet ovat tehokkaita myös COVID-19:a vastaan.

Tuotteita, joita voit käyttää kotisi desinfioimiseen

Tasojen puhdistukseen ja desinfioimiseen:

SANYTOL MONIKÄYTTÖINEN PUHDISTUS- JA DESINFIOINTIAINE

 • Desinfioiva pesuaine erilaisille pinnoille.
 • Ihmisen koronaviruksen 229E lisäksi se tehoaa influenssaa aiheuttavaan A-virukseen (H1N1), bakteereihin (kuten S. aureus ja E.collie) ja yleisimpiin kodin sieniin (kuten Candida ja vihannesten home).

SANYTOL PUHDISTUS- JA DESINFIOINTIAINE KEITTIÖ

 • Desinfioiva pesuaine erilaisille pinnoille.
 • Ihmisen koronaviruksen 229E lisäksi se tehoaa A-virukseen (H1N1), bakteereihin (kuten S. aureus ja E.coli) ja yleisimpiin kodin sieniin (kuten Candida ja vihannesten home).

SANYTOL PUHDISTUS- JA DESINFIOINTIAINE KYLPYHUONE

 • Desinfioiva pesuaine erilaisille pinnoille.
 • Tehokas influenssa A (H1N1), bakteereja ja kodin yleisimpiä sieniä vastaan.

SANYTOL PUHDISTUS- JA DESINFIOINTIAINE LATTIA & PINNAT

 • Desinfioiva pesuaine lattiapinnoille.
 • Ihmisen koronaviruksen 229E lisäksi se tehoaa A-virukseen (H1N1), bakteereihin (kuten S. aureus ja E.coli) ja yleisimpiin kodin sieniin (kuten Candida ja vihannesten home).

Käsihygienia:

DESINFIOIVA NESTESAIPPUA KOSTEUTTAVA

 • Desinfioi tekstiilit ja pinnat.
 • Sen lisäksi, että taistelee ihmisen 229E-koronavirusta vastaan, se on tehokas monenlaisia viruksia vastaan, kuten influenssa A (H1N1), adenovirus- ja polio-virus sekä bakteerit ja sienet.

DESINFIOIVA NESTESAIPPUA RAVITSEVA

 • Desinfioi tekstiilit ja pinnat.
 • Sen lisäksi, että taistelee ihmisen 229E-koronavirusta vastaan, se on tehokas monenlaisia viruksia vastaan, kuten influenssa A (H1N1), adenovirus- ja polio-virus sekä bakteerit ja sienet.

Vaatteiden desinfiointi:

DESINFIOINTIAINE VAATTEILLE – VALKOISET KUKAT

 • Desinfioi tekstiilejä.
 • Tehokas bakteereja, sieniä ja A-virusta vastaan (H1N1).
 • Toimiijopa 20ºC lämmössä.

DESINFIOINTIAINE VAATTEILLE XXL-KOKO – VALKOISET KUKAT

 • Desinfioi tekstiilejä.
 • Tehokas bakteereja, sieniä ja A-virusta vastaan (H1N1).
 • Toimiijopa 20ºC lämmössä.

Kodin desinfioimistoimet

USEIN KYSYTTYÄ

Ovatko Sanytol-tuotteet tehokkaita koronaviruksen SARS-CoV-2:n torjunnassa?

Vaikka tätä uutta virusta (SARS-CoV-2) ei ole saatavissa tehokkaita tutkimuksia varten, erilaisia Sanytol-tuotteita (kuten Sanytol Monikäyttöinen Puhdistus- ja Desinfiointiaine, Sanytol Lattia ja Pinnat, Sanytol käsidesigeeli ja Sanytol Desinfiointiaine Vaatteille) on voitu testata saman virusperheen eri alalajia, ihmisen koronavirus 229E:ta vastaan ja ne ovat olleet tehokkaita sen eliminoimisessa, joten voimme olettaa, että mainitut SANYTOL- tuotteet ovat tehokkaita myös COVID-19:a vastaan.

Kuinka kauan Sanytol -tuotteiden vaikutus kestää?

Käsittelyn jälkeen pinta pysyy vapaana mikro-organismeista suurin piirtein siihen asti, kunnes se joutuu kosketuksiin esineiden kanssa, jotka voivat kantaa taudinaiheuttajia. Jos pintaa kosketellaan paljon, se pitää desinfioida joka käytön jälkeen.

Mitä kodin pintoja tulee desinfioida eniten?

Kodissa eniten taudinaiheuttajia kertyy kylpyhuoneeseen, keittiöön ja olohuoneeseen. Sen lisäksi, että siivoaa ja desinfioi nämä tilat, on syytä huomioida laitteet ja esineet, joihin koskemme eniten, kuten television kaukosäädin, puhelimet, oven kahvat, kraanat, katkaisimet, lelut, tietokone, jne.

Pitääkö minun desinfioida vaatteet ja muut tekstiilit?

Vaikkei olekaan tieteellistä näyttöä siitä, että COVID-19 tarttuisi vaatteiden välityksellä tai että se eläisi tekstiileissä, suositellaan ulkona käytettyjen vaatteiden pesua normaalilla pyykinpesuaineella tai tekstiilien desinfioimisaineella. Valitse korkean lämpötilan pesuohjelma (60º) taudinaiheuttajien täydelliseksi eliminoimiseksi. Ohjelman loputtua ripusta vaatteet kuivumaan ja anna niiden kuivua täysin kuiviksi.