Selvitä 6 tärkeää paikkaa kodissa, joiden desinfiointia ei tule unohtaa

Kodin asianmukainen puhdistaminen ja desinfioiminen on oleellista voidaksemme eliminoida taudinaiheuttajat, joita me ihmiset tuomme mukanamme ulkoa ja jotka voivat tarttua pintoihin ja esineisiin useiksi tunneiksi tai päiviksi.

Voidaksemme jarruttaa koronaviruksen aiheuttaman pandemian leviämistä meidän on syytä lisätä kodin hygienia- ja desinfioimistoimia- sen lisäksi, että seuraamme viranomaisten antamia suosituksia.

Mutta tiedämmekö, mitkä ovat ne kodin paikat, jonne taudinaiheuttajat voivat helpoiten kerääntyä?

Kodin suurimmat infektiopesäkkeet ovat tiloja, joissa eniten käymme, erityisesti kylpyhuone, keittiö ja olohuone. Näiden kolmen huoneen lisäksi meidän tulee kiinnittää erityistä huomiota seuraaviin 6 tärkeään paikkaan, jotka sinun tulisi desinfioida säännöllisesti käyttäen asianmukaisia, kotisi pinnoille ja materiaaleille sopivia tuotteita:

  1. Ovenkahvat ja kaiteet
  2. Keittiön ja kylpyhuoneen kraanat
  3. Keittiön työtaso
  4. Sähkökatkaisimet
  5. Elektroniset laitteet: TV:n kaukosäädin, kännykät, tabletit, jne.
  6. Yhteiskäytössä oleva työtila: kirjoituspöytä, tietokone, näppäimistö, hiiri, jne.

Sen lisäksi on syytä noudattaa tiettyä huolellisuutta kotiin tultaessa. On tärkeää pestä kädet hyvin heti kotiin tullessa ja jättää kengät eteiseen niin ettei lattiasta tule aluetta, josta tartunnat leviävät. Koiran omistajien, jotka ulkoiluttavat lemmikkiään kadulla tulee desinfioida ulkoilutuksessa käytettävät tarvikkeet (talutushihna, kaulapanta, valjaat, jne.) ja puhdistaa huolellisesti koiran tassut ja anturat, häntä ja kuono kosteuspyyhkeillä tai vedellä ja koirashampoolla.