Miksi desinfioida?
Terveysriski
Lisäksi mikrobien tarttuminen tapahtuu huomaamattamme. Monet tulehdukset leviävät epäsuoran kosketuksen kautta; mikrobit siirtyvät käsien kautta elimistöömme, kun ensin olemme koskeneet johonkin epähygieeniseen esineeseen (ovenkahva, puhelin, kaukosäädin, työtaso, jne.).
Koska koskemme käsillämme useisiin pintoihin päivän aikana, kädet ovat merkittävin tie mikrobien pääsylle nenäämme, suuhumme ja silmiimme tai toisille pinnoille, joista ne siirtyvät muihin ihmisiin.
Jotta voisimme suojautua näiltä riskeiltä, meidän on välttämätöntä omaksua oikeanlainen hygieeninen käyttäytyminen ja käyttää asianmukaisia siivous- ja desinfiointituotteita, koska perinteisellä siivouksella emme pysty täysin eliminoimaan mikrobeja.
Milloin riski on suurempi?
Vauvat ja lapset
Kun vauva syntyy, sen immunologinen järjestelmä ei vielä toimi ja se on siitä syystä erityisen altis tulehduksille. Immunologinen järjestelmä alkaa kyllä kehittymään välittömästi (alle 48h syntymän jälkeen), mutta prosessi on hidas. Niinpä sillä ei ole suojaa mikrobeja vastaan.
Lisäksi vauvan kasvaessa sen uteliaisuus vie sitä tutustumaan ympäröivään maailmaan: se haluaa nähdä kaiken, koskea kaikkeen, kokea kaiken ja maistaa kaikkea. Se ei epäröi ryömiä olohuoneen matolla tai nuolla keittiön lattiaa ja tulla täyteen mikrobeja! Vauvojen uteliaisuus ja varomattomuus tekee niistä vielä riskialttiimpia infektiotartunnoille.
Näistä syistä vauvat ja lapset ovat riskialttiita, jos hygienia niiden ympärillä ei ole korkealla tasolla. Ilman että asiasta syntyy pakkomielle, on hyvä omaksua tietyt siivousrutiinit. Tutustu kaikkiin meidän konsteihimme ja ohjeisiimme, niin että voit luoda terveellisen ympäristön vauvalle.
Odottavat äidit
Raskauden alkuvaiheessa naisen immuunijärjestelmä heikkenee, ettei hänen elimistönsä hylkisi sikiötä. Samaan aikaan naisen elimistön tulee vastata omien tarpeidensa lisäksi myös vauvan tarpeista, niin että sikiön asianmukainen kehitys voidaan taata. Tämä väsyttää tulevaa äitiä huomattavasti.
Tämän johdosta odottavan äidin tulee olla tarkkana, vaikka raskaus etenisikin ilman komplikaatioita, ettei saisi tartuntoja, joista voisi olla vakavia seurauksia vauvan kehitykselle.
Hyvä henkilökohtainen hygienia ja monipuolinen ravinto auttavat häntä kulkemaan tyynesti tämän elämänvaiheen läpi.
Vanhukset ja /tai sairaat
Ajan myötä ihmisen immuunijärjestelmä heikkenee. Elimistö tuottaa vähemmän valkosoluja, mikä merkitsee, että suoja sairauksia vastaan huononee. Tämä selittää sen, että ikäihmiset ovat herkempiä sairastumaan. Myös perussairaat ihmiset ovat alttiimpia sairastumaan tiettyihin tartuntatauteihin. Tämä koskee erityisesti ihmisiä, jotka sairastavat kroonisia ja vakavia sairauksia, kuten diabetes, keuhkosairaudet, sydän- ja verisuonitaudit ja syöpä, jne.
On siis perusteltua huolehtia siitä, ettei tartuta heitä, jos esimerkiksi on itse sairaana, ja tarvittaessa auttaa heitä pitämään heidän oma elinympäristönsä siistinä.
Kotieläimet
Kotieläimet (kissat, koirat, marsut) ovat osa arkeamme. Ne asuvat kodissamme ja nukkuvat joissain tapauksissa vuoteessamme.
Kotieläimet voivat kuitenkin olla useiden patogeenisten mikrobien tai allergisoivien elementtien kantajia, joista voi koitua ihmisille enemmän tai vähemmän vakavia sairauksia. Tästä syystä kotieläimen pito edellyttää joidenkin perustavaa laatua olevien hygieniasääntöjen noudattamista, jotka koskevat niin eläintä itseään, sen ympärillä olevia ihmisiä kuin sen elinympäristöäkin.