Kuinka puhdistaa ja desinfioida kylpyamme?

Kodin yksi eniten mikrobeja keräävistä tiloista on kylpyhuone ja siksi meidän tulee kiinnittää erityistä huomiota sen siivoamiseen ja desinfiointiin.

Kylpyhuone on varsin hyvä kasvupaikka joillekin sienille ja bakteereille, jotka voivat aiheuttaa terveysongelmia ihmisille. Tällaisia ovat esim. staphylococcus, hengityselinten virukset ja sienet. Tämä johtuu siitä, että kylpyhuoneessa usein on korkeampi lämpötila ja suurempi kosteusprosentti ja siellä on usein myös jäännöksiä niille sopivista ravintoaineista. Jotkut mikro-organismit kuten legionella tai pseudomonas, kasvavat kosteudessa ja niitä ilmenee helpommin kylpyhuoneessa kuin kodin muissa tiloissa, jotka ovat kuivia. Monet näistä organismeista tarttuvat käsien ja suoran kosketuksen välityksellä.

Kylpyammeisiin muodostuu yleensä ohut kalvo, jota kutsutaan biofilmiksi. Se on hyvin yleinen kraanoissa, viemäreissä, kaakeleiden väleissä, jopa hammasmukeissa. Tämä kerros muodostuu toisiinsa tarttuneista bakteereista, jotka muodostavat näin yhtenäisen, tarttuvan ja peittävän pinnan.

On tärkeää poistaa kylpyammeeseen muodostuva biofilmi ja se edellyttää kahta toimenpidettä:

  1. Kylpyammetta tulee hangata karhealla sienellä.
  2. Kylpyamme tulee puhdistaa ja desinfioida SANYTOL Puhdistus- Ja Desinfiointiaine Kylpyhuone -suihkeen avulla. Tämän tuotteen etu on siinä, että voit puhdistaa ja desinfioida samalla kertaa ja eliminoida jopa 99,9% mikrobeista. Tämän desinfiointiaineen avulla voit varmistaa bakteerien ja homekasvustoa aiheuttavien sienten asianmukaisen poistamisen. Voit poistaa myös kalkin vaivattomasti.

Suositellaan, että myös kylpyammeen reunassa oleva silikoni ja kaakeleiden välit pestään huolellisesti niin että desinfiointi olisi tehokkaampaa.

Mahdollisten tulehdusten ennaltaehkäisemiseksi on suositeltavaa pestä kylpyamme Sanytol Puhdistus- ja desinfiointiaineella joka toinen tai kolmas päivä, tai useammin jos kotona on vanhuksia tai lapsia.