Miten poistaa mikrobit lemmikkieläimestä

Jos kotonamme on lemmikkieläin, meidän ei tule unohtaa, että kotieläimissä on omat mikro-organisminsa niin kuin ihmisissäkin. Monet näistä mikro-organismeista eivät aiheuta mitään haittaa eläimelle mutta jotkut niistä voivat aiheuttaa lieviä tulehduksia eläimelle vaikkei se oireilisikaan näkyvällä tavalla, ja osa niistä voi myös tarttua ihmisiin ja aiheuttaa heille tulehduksia. Tällaisia sairauksia kutsutaan zoonooseiksi.

Jotta voisit estää lemmikissä olevien mikrobien siirtymisen muihin kodissa asuviin, riittää kun noudatat kotona selkeää siivous- ja desinfiointiohjelmaa. Annamme sinulle 7 perusohjetta niin että voit välttää mikrobien leviämisen perheenjäseniin.

7 neuvoa kuinka välttää lemmikkieläimessä olevien mikrobien leviäminen:

  1. Vie lemmikki säännöllisesti eläinlääkärin tarkastukseen, sekä sen oman että myös perheenjäsenten terveyden takia. Kontrolloi, mitä bakteereita ja mikro-organismeja lemmikissäsi on, se on erityisen tärkeää koirilla ja kissoilla, jotka viettävät osan päivästä ulkona.
  2. Pese kädet sen jälkeen, kun olet koskenut lemmikkiisi. Vältä koskemasta nenää tai silmiä pesemättömin käsin.
  3. Pese lemmikkisi, kun se tulee ulkoa. Perinpohjainen pesu ei ole tarpeen. Pese vain sen tassut kosteuspyyhkeellä, jos mahdollista, ja kuivaa se, jos se on kastunut ulkona.
  4. Älä anna lemmikin tulla kaikkiin kodin tiloihin, kuten keittiöön. Keittiössä valmistetaan ruokaa ja siellä meidän tulee olla erityisen tarkkoja mikrobien leviämisen suhteen.
  5. Rakenna lemmikille oma alue, jossa se syö ja tekee tarpeensa. Tällä tavoin voidaan estää bakteerien leviäminen tältä alueelta sinne, missä perheenjäsenet viettävät aikaansa.
  6. Pese kädet huolellisesti ennen ruoan laittamista ja ennen kuin kosket perheen pienimpiin, jos olet ollut lemmikin kanssa.
  7. Käytä siivouksessa desinfioivia pesuaineita. Älä käytä aineita, jotka voivat olla myrkyllisiä lemmikille. Sanytol -tuotteet eivät sisällä kloorivalkaisua ja ovat ihanteellisia pesuaineita kodeissa, joissa on koiria, kissoja tai muita lemmikkejä. SANYTOL Puhdistus- Ja Desinfiointiaine Lattia & Pinnat – Eukalyptus auttaa pitämään kurissa mikrobit, joita kertyy kodin lattialle, lemmikkien häkkeihin ja leikkialueille. Lisäksi tämä tuote ei yllytä virtsaamaan, poistaa hajuja ja jättää miellyttävän tuoksun. Tästä syystä se on paras lattianpesuaine kodeissa, joissa on koiria tai muita kotieläimiä.

On hyvin tärkeää, että huomioit nämä neuvot, erityisesti jos kodissa on sekä vauva että lemmikkieläin, koska silloin desinfiointi on erityisen tarpeellista.