11 neuvoa vauvan ja lemmikkieläimen yhteiselämään samassa kodissa

Lemmikkieläimen pitäminen edellyttää tiettyjä hygieniatoimenpiteitä, jotta voidaan varmistaa, että siinä mahdollisesti olevat mikrobit eivät siirry vauvaan. Tämä on erityisen tärkeää silloin, jos kodissa on koira ja vastasyntynyt.

Annamme sinulle 11 neuvoa, jotta vauvojen ja lemmikeiden yhteiselämä olisi miellyttävää ja riskitöntä.

 1. Anna lemmikin lähestyä vauvaa, tutkia häntä ja tutustua häneen, erityisesti silloin kun vauva tulee kotiin, mutta rauhallisesti ja aina sinun valvonnassasi.
 2. Huolehdi lemmikin hygieniasta erityisen tarkasti. Voit esimerkiksi viilata sen kynnet, ettei se pääse vahingossa raapaisemaan pikkuista leikin keskellä, ja puhdistaa sen tassut ja kuonon hyvin aina kun se tulee ulkoa.
 3. Pidä lemmikin rokotukset kunnossa ja tee parasiittikäsittely säännöllisesti. Vie lemmikkisi säännöllisesti eläinlääkärin tarkastukseen voidaksesi ennaltaehkäistä mahdolliset sairaudet.
 4. Älä jätä vauvaa ja lemmikkiä keskenään huoneeseen ilman sinun valvontaasi. Vaikkei eläin sitä aikoisikaan, se voi satuttaa vauvaa vahingossa.
 5. Pese lemmikkisi säännöllisesti. Kysy neuvoa eläinlääkäriltäsi, ettet pese sitä liikaa, mutta pesu auttaa vähentämään mikrobeja sen turkista.
 6. Pidä vauvan ja lemmikin lelut erillään. On tärkeää, että kumpikin leikkii omillaan leluillaan ja etteivät ne mene sekaisin, koska molemmat laittavat niitä suuhun ja voivat tartuttaa bakteereita toisilleen.
 7. Pidä lemmikki tietyn etäisyyden päässä vauvasta silloin kun hän syö. Ruokailuhetki on hyvin tärkeä, erityisesti vauvalle. Pyri siihen, ettei lemmikki ole samassa huoneessa missä ruokit vauvaa niin etteivät siinä olevat mikrobit pääse vauvan ruokaan.
 8. Vauvan ei tulisi päästä tilaan, missä lemmikki syö, juo ja tekee tarpeensa.
 9. Pidä lattialla patjoja, joiden päällä vauva voi leikkiä. Näin voit välttää, ettei hän ole suoraan kontaktissa alueeseen, jossa lemmikki on ollut.
 10. Älä koskaan pese vauvan vaatteita yhdessä lemmikin peittojen tai lelujen kanssa. Erottele pyykit hyvin. Jos vielä lisäät SANYTOL Desinfiointiainetta Vaatteille, eliminoit 99,9% bakteereista.
 11. Älä tyydy vain siivoamaan, sinun tulee desinfioida. Jos taloudessasi on lemmikki ja vauva, suositeltavinta on käyttää Sanytol-tuotteita. Koska ne desinfioivat ilman kloorivalkaisua, ne ovat ihanteellisia tässä tapauksessa ja auttavat desinfioimaan vaatteet ja kaikki kodin tilat turvallisesti ja helposti.

Näillä hygienianeuvoilla vauvasi ja lemmikkisi voivat elää sopusoinnussa ja niistä voi tulla hyvät ystävät.