Kuinka desinfioida vauvan lelut.

On tavallista, että lapset ja varsinkin vauvat vievät esineitä suuhun, nukkuvat pehmolelujen kanssa ja konttaavat lattialla. He altistuvat tällä tavoin suureen määrään tulehduksia koskettamalla näitä esineitä ja pintoja, vaikka olisivatkin kotona.

Voit oppia näiden helppojen ohjeiden kautta, kuinka pestä pehmoleluja ja desinfioida kovia leluja, kangasleluja ja leluja, joita ei saa pestä.

Ohjeet kovien lelujen desinfioimiseksi:

 1. Jos lelut ovat pieniä, saavat kastua ja kestävät korkeita lämpötiloja, ne voidaan pestä kuumalla vedellä ja saippualla tai astianpesukoneessa kuumalla ohjelmalla.
 2. Jos et voi käyttää astianpesukonetta, käytä SANYTOL Monikäyttöistä Desinfiointipyyhettä, ne ovat näppäriä ja nopeita käyttää.
 3. Suuremmat lelut voidaan pyyhkiä SANYTOL Monikäyttöisillä Desinfiointipyyhkeillä, jos niissä ei ole paristoja, tai voit desinfioida ne puhtaalla rätillä, jonka olet kostuttanut SANYTOL Monikäyttöinen Puhdistus– Ja Desinfiointiaine -suihkeella.

Molemmissa tapauksissa anna aineen vaikuttaa ja huuhtele sen jälkeen vedellä ennen kuin palautat ne vauvalle.

Pehmolelujen pesuohjeet:

 1. Pehmolelut voidaan yleensä pestä koneessa. Suosittelemme, että lisäät pesukoneeseen 80 ml SANYTOL Desinfiointiainetta Vaatteille. Lisäämällä tämän annoksen huuhteluainelokeroon varmistat, että lelut tulevat desinfioiduiksi, koska aine eliminoi 99,9% niiden sisältämistä mikrobeista.
 2. Valitse tavallinen pesuohjelma (min. 20 ºC). On parasta valita lyhyt pesuohjelma ja kevyt linkous, etteivät pehmolelut hajoa.
 3. Anna lelujen kuivua kunnolla ennen kuin annat ne lapsellesi. Ja jos mahdollista, kuivata ne ulkoilmassa.

Ohjeita sellaisten lelujen desinfioimiseen, joita ei saa pestä:

Jos niissä on hienomekaniikkaa tai paristot:

 1. Poista mahdolliset paristot.
 2. Hankaa lelun ulkopintaa pehmeällä harjalla (esim. kynsiharjalla), jossa on vähän saippuaa.
 3. Pyyhi huolellisesti kaikki saippua pois kostealla rätillä.
 4. Voit laittaa lelut muovipussissa pakastimeen yöksi koiperhosten eliminoimiseksi.
 5. Voit myös taputella lelua desinfiointiliuokseen kastetulla rätillä ja antaa kuivua kunnolla. Älä kastele lelua läpimäräksi desinfiointiliuoksella.

Jos lelu on oikein likainen, on paras heittää se pois vauvasi terveyden takia. Mikrobien poistaminen vauvan leluista on hyvin helppoa näiden ohjeiden avulla. Nyt kun tiedät, kuinka pehmoleluja pestään ja kuinka kaikki vauvan lelut voidaan desinfioida, voit katsella rauhallisin mielin, kun lapsesi leikkivät puhtailla leluilla, joissa ei ole mikrobeja eikä bakteereita.