Mitkä ovat kodin epähygieenisimmät alueet?

Voidaksesi ylläpitää asianmukaista hygieniatasoa kodissasi, on tärkeää, että tiedät, kuinka koti desinfioidaan ja kiinnität eniten huomioita paikkoihin, joilla on taipumus likaantua eniten. Näin voit optimoida ajankäytön ja desinfioida perusteellisemmin paikat, missä sitä eniten tarvitaan.

Barcelonan yliopiston (UB) tekemän tutkimuksen mukaan 9 kodin epähygieenisintä paikkaa ovat:

  1. Vessanpönttö on kodin epähygieenisin paikka ja sen ympäröivällä alueella on kaikkein eniten bakteereja.
  2. Keittiörätit ja astianpesusienet. Niihin voi kertyä yhtä paljon bakteereita kuin vessanpönttöön ja vain 20% kotitalouksista desinfioi ne asianmukaisesti. Niiden kautta leviää suuri määrä mikro-organismeja muille, puhtaammille pinnoille.
  3. Keittiön tiskialtaassa puolestaan voi olla 100.000 kertaa enemmän mikrobeja kuin vessan lavuaarissa ja se on jatkuvasti kosketuksissa ravintomme kanssa.
  4. Kraanoihin, kylpyammeeseen ja astianpesukoneen kumitiivisteisiin ilmestyy ns. biofilmi, joka on muodostunut erilaisten bakteereiden kertymästä ja on merkittävä tartunnan lähde. Ethän jätä lukematta postaustamme kylpyammeen kaksivaiheisesta puhdistusohjeesta.
  5. Tiesitkö, että hammasharjoihin ja hammasmukeihin kertyy lukematon määrä mikrobeja. Niiden desinfioiminen on kiireellistä sillä mehän laitamme ne suoraan suuhumme. Hammasharjassa olevat mikro-organismit ovat syynä kariekseen ja herpekseen.
  6. Leikkuulaudat ja veitset voivat aiheuttaa ristitartuntaketjun, joka vaikuttaa sekä ruokaan että meidän ruoansulatusjärjestelmäämme. Jos käytämme esimerkiksi samaa leikkuulautaa kanan paloitteluun ja sen jälkeen leikkaamme sen päällä salaattia, salaattiin tarttuu raa´assa lihassa olevia mikrobeja.
  7. Meitä ympäröivien teknisten laitteiden, kuten tietokoneiden usein toistuva käyttö johtaa siihen, että yhdelle näppäimelle voi kertyä yli 450 bakteeria. Esim. tietokoneen vieressä syöminen jouduttaa mikro-organismien kasvua.
  8. Huonekalut ja oven kahvat ovat suuria flunssan ja muiden hengityselinten virusten tartuttajia.
  9. Lasten lelut ja muut tavarat voivat olla epähygieenisiä. Jos haluat tietää, kuinka vauvan lelut voi desinfioida, suosittelemme että luet meidän erikoispostauksemme aiheesta.

Kaikissa näissä tilanteissa on tärkeää, että sinulla on käsillä Sanytol desinfioivat kodin puhdistustuotteet. Sinulla tulee aina olla käsillä SANYTOL Monikäyttöinen Puhdistus- Ja Desinfiointiaine -suihke, jolla voit desinfioida kaikki nämä paikat nopeasti ja tehokkaasti.

On helppo desinfioida koti silloin kun tietää, mitkä ovat kaikkein epähygieenisimmät paikat ja näin voi eliminoida niissä mahdollisesti olevattaudinaiheuttajat ja bakteerit.