Desinfioitavat alueet keittiössä

Kun keittiössä haisee pahalle, on yleensä kysymys siitä, että bakteereita on kertynyt liikaa johonkin ja paha haju aiheutuu niistä.

Tästä syystä pelkkä keittiön siivous ei riitä, koska silloin bakteerikasvun syytä ei eliminoida. Pahan hajun poistamiseksi tulee desinfioida alueet, joihin voi kertyä ruoantähteitä tai kosteutta, koska ne toimivat kasvualustana bakteereille.

Seuraavaksi kerromme sinulle ne alueet, joiden desinfioimiseen tulee kiinnittää erityistä huomiota voidaksesi päästä eron pahasta hajusta keittiössä.

Mitkä ovat ne 4 paikkaa keittiössä, jotka tulee desinfioida?

  • Tiskiallas on paikka, joka tulisi puhdistaa ja desinfioida päivittäin. Tiesitkö, että tiskialtaaseen voi kertyä 100 000 kertaa enemmän mikrobeja kuin vessan lavuaariin? Joidenkin tutkimusten mukaan * 14% tiskialtaista sisältää yli miljoona bakteeria / cm2. SANYTOL Puhdistus- Ja Desinfiointiaine Keittiö voit desinfioida tiskialtaan samalla kun poistat siitä kaiken kertyneen rasvan.
  • Tiskirätit ja astianpesusienet. Koska astiaxnpesusienet joutuvat kontaktiin melkein kaikkien ruuantähteiden kanssa, kun pesemme aterimia, astioita ja muita keittiövälineitä, ne voivat olla tulehdusten ja pahojen hajujen pesäkkeitä. Niissä voi pesiä sellaisia bakteereita kuin E. coli tai salmonella. On tärkeää desinfioida ne pesukoneessa SANYTOL Desinfiointiaineella Vaatteille. Käytämme rättejä ja sieniä puhdistamiseen, mutta voimme sen sijaan levittää niiden välityksellä bakteereita.
  • Jäteastia. Usein roskapussit eivät ole tiiviitä ja niistä valuu nesteitä jäteastian pohjalle. Puhdista ja desinfioi jäteastian pohja viikoittain SANYTOL Puhdistus- Ja Desinfiointiaine Keittiö -suihkeella, koska alue, jossa jätteitä säilytetään, on tulehduspesäke ja suurin osa pahoista hajuista on lähtöisin sieltä. Ei riitä, että vie roskat vaan jäteastia tulee desinfioida niin että päästään eroon bakteereista, jotka pesivät sen pohjalla.
  • Jääkaappi. Jääkaapit ovat hyvin epähygieenisiä raa´assa ruuassa olevien bakteereiden takia. Yleisimpiä niistä ovat listeria, pseudomonas ja enterobakteerit, joita esiintyy n. 5% jääkaapeista. Tästä syystä on hyvin tärkeää pitää jääkaappi aina puhtaana ja desinfioituna. Suosittelemme, että peset jääkaapin vähintään 3 kk välein voidaksesi varmistaa, etteivät mikrobit pääse pesiytymään sinne. Näin voit vähentää bakteerien määrää ja estää niitä pääsemästä ruokiin ja sitä kautta meidän kehoomme. Puhdista ja desinfioi jääkaappisi huolellisesti SANYTOL Puhdistus- Ja Desinfiointiaine Keittiö -suihkeella.

NEUVO: Suihkuta keittiön SANYTOL Puhdistus- Ja Desinfiointiainetta kaikkiin keittiön viemäriaukkoihin joka toinen päivä estääksesi pahat hajut.

*(Kagan et al.; Tierney and Kearney, 2002)