Miten jääkaapista saa pois pahan hajun?

Jääkaappiin kertyy ruoantähteitä, jotka voivat kerätä mikro-organismeja. Vaikka kylmyys hidastaa mikro-organismien kasvua, se ei välttämättä eliminoi niitä. Jotkut sienet ja bakteerit voivat säilyä hengissä ja jopa kasvaa jääkaapissa ja tuoda sinne pahaa hajua. Jääkaapin tiivisteisiin voi helposti kertyä homesientä, koska tiivisteet ovat pimeitä ja kosteita paikkoja. Meidän tulee poistaa homesieni ajoissa, ettei se pääse lisääntymään.

Mitä meidän tulee tehdä, jos jääkaappi haisee pahalle?

Ensiksi irrotetaan jääkaapin töpseli seinästä. Tyhjennä jääkaappi ja heitä pois ruoat, joita et aio syödä tai jotka ovat pilaantuneet.

Jääkaapin jokainen hylly ja lokero tulee pestä huolellisesti. Käytä desinfiointiainetta, joka ei vahingoita pintoja, kuten Sanytol Monikäyttöinen Puhdistus- ja Desinfiointiainetta. Sitä vain ruiskutetaan pinnoille ja huuhdellaan pois muutaman minuutin päästä koska on kyse paikasta, joka on kontaktissa elintarvikkeiden kanssa. Näin eliminoit 99,9 % bakteereista ja sienistä.

Jos paha haju tulee jääkaapin ulkopuolelta, kyseessä voi olla jääkaapin putkistosta vuotava vesi tai kondensaattorin tuottama liiallinen vesi, joka jää jääkaapin alle ja siihen voi alkaa kasvaa bakteereita tai hometta.

Irrota kondensaattorin vesiallas jääkaapin alta ja pese siitä lika ja home pois. Sen jälkeen käsittele kaikki pinnat Sanytol puhdistus- ja desinfiointiaineella ja anna kuivua.

Näin saamme poistettua kaikki pahan hajun aiheuttajat kunnollisen desinfioinnin avulla, mutta meidän tulee myös ehkäistä hajun palaaminen. Paras tapa on säilyttää elintarvikkeet suljetuissa astioissa tai käärittynä kelmuun. Erityisen tärkeää on pestä kodinkoneet säännöllisesti.

On hyvin tärkeää pitää jääkaapin hygieniasta huolta koska lasketaan, että 50% kodeissa sattuvista ruokamyrkytyksistä johtuu keittiön huonosta hygieniasta.

Tulet huomaamaan, että on paljon helpompaa pitää jääkaappi siistinä kuin olit luullut.